Βιογραφικό

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΟΛΔΑΤΟΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ - ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ
Φυσικός, Dip. Ed. Melbourne University


Ο Θεόδωρος Σολδάτος γεννήθηκε στη Μελβούρνη και αποφοίτησε από το εξατάξιο Γυμνάσιο Λευκάδος.

Είναι απόφοιτος του τμήματος Φυσικής, της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του “Melbourne University” της Αυστραλίας, από όπου απέκτησε το μεταπτυχιακό δίπλωμα «Diploma in Education», (σχεδιασμός, οργάνωση και υλοποίηση προγραμμάτων σπουδών, στις Φυσικές Επιστήμες.)

Δραστηριοποιήθηκε στην ιδιωτική Εκπαίδευση ως Ελεύθερος Επαγγελματίας. Ίδρυσε το φροντιστήριο «Φωτόνιο» το 1987. Κατά την περίοδο 1982-1986 δίδαξε Φυσική και Μαθηματικά, στο αγγλόφωνο κολέγιο «St John's Greek Orthodox College», της Μελβούρνης.

Παράλληλα εργάστηκε ως καθηγητής, σε σχολεία της ελληνικής Κοινότητας και στο Ελληνικό σχολείο «Εστία», της Μελβούρνης. Διετέλεσε Διευθυντής του ελληνικού σχολείου της Κοινότητας Lalor Βικτώριας, της Αυστραλίας. Εργάστηκε επίσης ως καθηγητής, διευθύνοντας ταυτόχρονα τα φροντιστηριακά μαθήματα, στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρρένων Πωγωνιανής, (Κ.Π.Μ.Α.), των Ιωαννίνων.

Έχει υπηρετήσει την πολιτεία από πολλές θέσεις ευθύνης και έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Ιωαννίνων (Σ.Ε.Ι.Φ.Ι.) και πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 7ου Γυμνασίου Ιωαννίνων.

Το 2002, όταν το φροντιστήριο «Φωτόνιο» τιμήθηκε από το πρόγραμμα «Οικουμενικός Ελληνισμός», (υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας), συμπεριελήφθη τιμής ένεκεν, στη συλλεκτική έκδοση «Προσωπικότητες του Ελληνισμού».

Το 1985 τιμήθηκε με το Χρυσό Μετάλλιο της «Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστή Ιωάννη» της Μελβούρνης, για τη συμμετοχή του και την προσφορά του στα δρώμενα της Ομογένειας.

« Επιστροφή